» » » За що дякувати богу?

За що дякувати богу?

За що дякувати Богові?

Іноді людина помічає тільки негативні події у своєму житті, зосереджуючись на тому, чого у нього немає, і забуває дякувати Господу. Але це невірно. Які б емоції ви не відчували, подякуйте Творця за все, що він вам надав. Згадайте про те, що було і що є зараз хорошого у вашому житті. Дуже часто люди не звертають ніякої уваги на те хороше, що мають і скаржаться, наприклад, що у них немає шикарною машини, хоча водять автомобіль середнього класу, немає власного будинку, хоча мають хорошу квартиру в власності та інше. Вони не розуміють, за що дякувати Богові і згодом залишаються ні з чим: без даху над головою, без машини і так далі. Всі бажають смачно поїсти, забуваючи про голодуючих - людей, що гостро потребують допомоги.

Коли ми висловлюємо свою подяку Богу, ми тим самим визнаємо свою залежність від Нього. У Святому Письмі вказані причини, за якими людям треба дякувати Богові. Наш великий приклад - Ісус - Син Божий підносив подяку Отцеві в своїх молитвах. Серце людини має бути наповнене вдячністю Богові вже за те, що по своїй милості Господь ввів нас у Своє Царство світла, в якому вічно буде панувати Христос.

Як дякувати Богові

  • Якщо ви не знаєте потрібної молитви, можете дякувати Богові своїми словами. Зробивши це, тричі перехрестилася справа на ліву сторону, вимовляючи: «В ім`я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь ».
  • Також, якщо навколо вас досить людно, можете просто сказати про себе: «Спасибі тобі, Господи!» Виходячи з православного віровчення, християни дякують Господу за все. Навіть якщо в житті трапляється щось лихе, православні вірять, що ці випробування посилає їм Бог, щоб людина визнала свої помилки, розкаявся в гріхах і встав на новий шлях - шлях виправлення.
  • Уважно прочитавши Псалтир - книгу, яка є частиною Біблії, ви виявите в ній 150 пісень, більшість з яких присвячені виключно вдячності Господа. Прочитайте цю священну книгу, і ви неодмінно відчуєте, що зміцніли духовно.
  • Відвідайте будь-яку православну церкву. У церковних службовців придбайте свічку і поставте її перед іконою з образом Спасителя. Найчастіше, цей лик поміщають праворуч перед вівтарем. У церковній лавці ви можете купити молитвослов (на випадок, якщо не знаєте подячної молитви). Ця спеціальна книга містить не тільки подячні, а й на всі випадки життя молитви. У встановлені в храмі скриньки для милостині ви можете покласти стільки коштів, скільки вважаєте за потрібне. Зазвичай ці милостині йдуть на покупку церковного начиння, відновлення храму і т.д. Цим ви віддячите Бога.
  • Можна також замовити за свічним скринькою в храмі подячний молебень - являє собою спеціальну службу, на якій священик читає певні молитви до Господа. Для цього напишіть на листку паперу імена тих, від кого молебень буде відбуватися.
  • Здійсніть будь-яка добра справа - це буде найкраща подяка. Подайте милостиню, нагодуйте голодну кішку або собаку, надайте допомогу своїм родичам та ін.

християнська притча



Один чоловік відчував, що дуже зобов`язаний Господу Богу, так як щасливо уникнув загрожувала його життю загрози. Якось в розмові з одним, він запитав, що йому зробити, щоб гідно віддячити Бога. У відповідь один розповів йому таку історію.

Молода людина сильно любив одну дівчину і просив її стати його дружиною. Однак у молодої жінки були інші плани. І ось одного разу, під час прогулянки по вулиці на перехресті дівчину ледь не збила машина. Вона не загинула лише завдяки вправності хлопця, який різко смикнув її назад. Після чого дівчина повернулася і сказала: «Тепер я стану твоєю дружиною».



- Як ти гадаєш, як відчував себе хлопець в цей момент? - Запитав один.

А замість відповіді його товариш лише невдоволено скривив рот.

- Ось бачиш, - знову звернувся до нього один, - може бути, і твоя поведінка зараз викликає у Бога ті ж почуття.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!