» » » За що карає бог?

За що карає бог?

За що карає Бог?

Люди, стикаючись з нещастям, часто задаються питанням: "За що карає бог?" Що б не сталося, смерть близької людини, нещасний випадок або раптова хвороба, багато хто переконаний в тому, що це покарання від Бога. Чи так це насправді? Чи завжди в наших стражданнях винен Бог? 

Причини для покарання

На прикладі євреїв ми можемо побачити, за що карає бог. Згадуючи історію життя древніх ізраїльтян, коли Бог обрав їх особливою нацією, можна побачити причини, через які вони позбавлялися божого розташування. Всякий раз, коли євреї робили проти Бога важкі гріхи і не проявляли щирого каяття, вони терпіли невдачу.

Чи є у Бога право обурюватися, гніватися на нечестивих людей? Він має на це повне право, як Творець, як Творець всього Всесвіту! Причому, такі якості, як любов і справедливість, властиві йому, допомагають не карати людей до тих пір, поки їх гріх не доходить до межі.

Погані вчинки і мова неслухняних людей, ось причини для покарання. І якщо люди, що надходять незаконно, не завжди караються державою, від божого погляду їм не втекти. Рано чи пізно, що роблять зло, будуть накази божим судом. Яскраве тому підтвердження, вірш з Біблії 1 Тимофія 5:24.

Чи всіх Бог карає



А, карає чи бог тих, хто змінює свій спосіб життя? Ні! Вчинення помилки не є для бога суттєвою причиною для покарання. Він дивиться на ставлення людини до скоєного гріха. Якщо у нього є можливість змінитися, чи робить він це? Чи не перекладає він свою провину на інших людей? Турбує людини більше репутація перед людьми або чиста совість перед Богом? Зваживши всі обставини грішника, Бог вирішує карати його або пробачити. Такому Богу приємно служити!

Але, як бути з нашим недосконалістю? Адже саме наша гріховна плоть приймає рішення, які тягнуть за собою погані наслідки. А нам може здаватися, що це покарання від Бога. Не будемо забувати, що часто наша власна недалекоглядність і призводить нас до страждань. Чи винен буде бог, якщо ми купимо будинок в сейсмонеустойчівой зоні і постраждають наші близькі? Або ми отримали травму через необережність, хіба бог винен в переломі або розтягуванні? Чи не ми відповідальні за немудрі рішення або поспіх?

Чому бог карає?

І все ж, давайте розберемося, чому бог карає? Щоб зрозуміти це, в особі бога уявляйте своїх батьків, які дуже люблять вас і печуться про ваш добробут. Так ось, перш ніж покарати дитину за непослух, батьки кілька разів попередять його про небезпеку. Пояснять, чому варто прислухатися до їхніх порад. Тому покарання відбувається, коли вичерпані словесні попередження.

Але, головне, покарання - це любляча міра. Адже, "кого любить Бог, того і карає".



Увага, тільки СЬОГОДНІ!