» » Чому не люблять євреїв?

Чому не люблять євреїв?

Чому не люблять євреїв?

У сучасному світі багато питань, на які немає однозначних відповідей, і проблем, для вирішення яких потрібно чимало часу і сил. У їх число входить проблема антисемітизму, тобто національної нетерпимості багатьох народів до євреїв. Нашу сьогоднішню статтю ми хотіли б присвятити питанню про те, чому не люблять євреїв. Матеріал, який буде представлений Вашій увазі, аж ніяк не є спонуканням до національної ворожнечі і геноциду. Все, чого ми хочемо досягти, - це просто трохи розкрити питання нелюбові різних націй до євреїв, зрозуміти її причини. Стаття носить ознайомчий характер і написана для всіх, хто цікавиться цим питанням.

З глибини століть

Отже, чому не люблять євреїв? Єврейський народ, починаючи з давньоєгипетських часів, постійно піддавався гонінням з боку різних націй. Як вважають деякі, релігія іудаїзм, прихильниками якої є євреї, повністю себе вичерпала. Основою для віровчень іудаїзму є Талмуд, Тора (Старий Завіт), Новий Завіт євреї не визнають, вважаючи його релігійної єрессю. Апостол Павло писав в своїх посланнях про те, що вчення Мойсея (Старий Завіт) після приходу Христа вже не мали сенсу. Новий Завіт розповідає про події після народження Ісуса Христа, відповідно, і про нього самого. Але єврейський народ вважає, що Ісус Христос, якого всі християни вважають Сином Божим і Спасителем, не більше ніж сектант, Божий зрадник і єретик. Євреї геть заперечують священність Ісуса Христа і Нового Завіту, ніж та викликають, м`яко кажучи, неприязні по відношенню до себе почуття християн. Всі, хто вірить в Ісуса Христа, не люблять євреїв саме за це.

Крім того, Біблія говорить, що саме єврейський народ був винен у тому, що розіп`яли Ісуса Христа. Євреї не повірили в те, що Христос - істинний Син Божий, і завдяки їм його і розіп`яли під тиском Синедріону. Ця біблійна історія також є причиною релігійного антисемітизму.

Гітлер і єврейський народ

Адольф Гітлер - особистість, яка також була відома своєю лютою ненавистю до євреїв. Чому Гітлер не любив євреїв?



За одними джерелами, початком його ненависті до єврейського народу стала доленосна зустріч з повією-єврейкою, яка «нагородила» фюрера сифілісом, ніж він, мабуть, був настільки розгніваний і схвильований, що навіть присвятив кілька сторінок опису цього захворювання в своїй відомій книзі «Майн кампф ».

Інші джерела повідомляють, що Гітлера дуже дратували єврейські уявлення про Бога. Він вважав, що 10 заповідей, якими так дорожили євреї, геть вбивають і позбавляють людей нормального життя. Кращим рішенням цієї проблеми Гітлер вважав винищення всього єврейського народу, а значить, знищення ідеї про єдиного Бога і єдиної моралі. Також відомо, що малий відсоток євреїв проживав в Німеччині, але всі ці люди були розумними і відомими в різних сферах - наука, медицина, мистецтво, бізнес і політика. Цей факт також не давав спокою Гітлеру.

Чому не люблять євреїв зараз



Рідко які родичі, дізнавшись, що син або дочка зустрічається з євреєм або єврейкою, будуть цьому раді. Нелюбов до єврейського народу триває досі.

Чому росіяни не люблять євреїв? Джерело одного зі ЗМІ повідомляє, що росіяни вважають найголовнішими якостями єврейської нації скнарість і хитрість, що не в пошані у росіян. Але як показують деякі дослідження, в більшості своїй росіяни набагато терпиміше ставляться до євреїв, ніж до кавказців, мусульманам, африканцям і арабам.

Чому не люблять євреїв зараз? Євреї стверджують, що вони - богообраний народ, який повинен нести мудрість, добро і вічні цінності в людство. Вони тверді і вперті в своїй точці зору. Багатьом атеїстам і прихильникам різних вір це не подобається. Одні вважають, що всі люди рівні, а тому ставити себе вище за інших - це велика помилка євреїв. Інші ж, які хочуть жити на повну котушку, аж ніяк не раді бачити біля себе посланців Бога, які весь час асоціюються з вірою в Бога і нагадують про неї.

Проте, євреї - люди розумні й обдаровані. Багато з них домоглися великих результатів у багатьох галузях, починаючи від науки і закінчуючи бізнесом. Людям це теж не подобається. Деякі також заявляють, що євреї займалися непристойної і шкідливою діяльністю - були міняйлами, банкірами, лихварями, - тобто наживалися на потребі інших людей. Деякі заявляють, що євреї втручалися в політику як в свою (розкладали економіку), так і в чужу (наприклад, фінансували ворогів Росії і великі революції в Росії). Ну і нарешті, ще одна причина, за заявою деяких, - це ворожість євреїв по відношенню до інших народів і держав.

Причин для нелюбові і ненависті по відношенню до єврейської нації безліч, і у кожної людини є своя. Ще раз відзначимо, що ми ні в якому разі не закликаємо Вас до національної ворожнечі, і як ставитися до єврейської нації, - це Ваша особиста справа. Пам`ятайте про те, що всі люди різні, якою б вони не були нації, а тому ставитися до тієї чи іншої людини потрібно не з точки зору його національної приналежності, а з точки зору людської - оцінювати його характер, поведінку і взаємини з іншими людьми. Адже в будь-якої нації можна знайти як хороших, так і поганих людей.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!