» » » Як зрозуміти бога?

Як зрозуміти бога?

Як зрозуміти Бога?

Свідоцтво Православ`я полягає в тому, що Бог може і повинен бути пізнаний людьми. Багато людей хочуть побачити докази існування Бога. Але хіба це важливо, шукати докази? Якщо людина вірить в існування Всевишнього, йому не потрібні ніякі докази. До кожної людини розуміння Бога приходить по-різному. Одні з цим народжуються, до інших таке поняття приходить завдяки своїм близьким людям, а треті довго шукають шлях до себе і, врешті-решт, його знаходять.

Що таке віра

Розглянемо, що таке віра і, як зрозуміти Бога. Православ`я в Росії основне віросповідання. У самому слові полягає його сенс - правильно славити Бога. Багато людей вважають, що якщо вони постійно ходять до церкви, значить, вони все роблять правильно і таким способом прославляють Всевишнього. Сьогодні, на жаль, мало людей читають Біблію, а адже саме на її принципах засноване віровчення про православ`я. В даний час величезна кількість людей займаються ворожінням, читають всілякі гороскопи і сонники, звертаються до ворожок. Такі дії і вчинки Біблією не вітається, вони, власне кажучи, заборонені.

Напевно, варто зупинитися і прислухатися до свого серця. Навіщо люди ходять до церкви і що вони там шукають? Багато людей йдуть туди, бо на душі важко, і вони йдуть, щоб знайти відповіді на свої питання, хочуть зрозуміти, як дізнатися Бога, хочуть змінити своє життя або що-небудь ще. Багатьох церква врятувала і багатьом допомогла. Таких випадків і прикладів в житті дуже багато. Наприклад, одна ще досить молода жінка непомітно для себе перетворилася в алкоголічку. Вона використала всі можливі засоби, щоб позбавити себе від цієї шкідливої звички і хвала Господу, від неї не відвернулися близькі. Її останнім рішення було піти до церкви. За її розповіді, вона туди приползла і просто розтяглася на підлозі і почала просити про допомогу Бога. І він її почув. Тепер вона постійний гість у Храмі Божому. Вона знайшла свій шлях у житті, і все це завдяки величезному бажанню і вірі в Бога. Таким чином, до неї прийшло розуміння Бога.



Людині церква дає віру не завжди, деколи вона робить людей релігійними. Вони дізнаються нові правила і обмеження, які роблять їх життя ще важче. У цьому випадку треба звернутися до Біблії, в якій говориться про те, що людину врятує тільки віра. Ніякі обряди, ні ікони, ні освітлення не врятують людини. Одного разу мати блаженної Матрони в неділю відправилася на службу до церкви, а батько її залишався вдома. Коли мати прийшла додому, вона сказала про те, що була в церкві. А Матрона їй у відповідь відповіла, що вона не була в церкві, а ось батько був. Для того щоб вірити в Бога не обов`язково ходити до церкви. Віра живе в нашій душі. Для повноцінного життя людині потрібна тільки віра, а для цього треба навчитися чути Бога.

Як почути голос Бога

Розглянемо, як почути Бога. Для того щоб почути Бога, треба просто цього дуже захотіти, а для цього треба, щоб серце і душа людей були відкритими. Якщо людина не хоче цього робити, він ніколи не почує його. А це відбувається, коли людина забуває про речі, які заважають йому відкрити своє серце Богу.

  • Гординя. Хіба можна чекати, що Бог щось скаже. Треба просто просити через молитву і вгамувати свою гординю
  • Страх. Люди часто боятися почути те, чого дуже не хочуть чути.
  • Образа. Багато хто не розуміє того, чому Бог допустив неприємності в їхнє життя. Люди самі собі здатні заподіяти біль, не виконуючи Господні заповіді.


Для того щоб чути голос Бога, треба приділити цьому час. Адже говорити з Богом похапцем неможливо. Треба вибрати час і проводити його з Богом наодинці кожен день. Часто відбувається, коли людина вирішила поговорити з Богом і виділив для цього час, а йому заважають зосередитися сторонні думки. Не можна молитися Богу і думати про свої справи і тривогах. Якщо ви хочете навчитися чути Бога, треба втілювати його слова в життя. А для цього необхідний внутрішній настрій.

молитва

Часто відбувається так, коли люди читають молитву, вони не замислюються про її сенсі і важливості. Але ж молитва і є розмова з Богом. Адже це він нас створив і дав нам життя. Навіть знаменитий Чарльз Дарвін зізнався в тому, що його теорії були помилковими, а чудовий світ є головним доказом існування Бога. Біблія є керівництвом життя людини, в ній можна знайти відповіді майже на всі наші запитання. А молитва служить інструментом для спілкування з Творцем. Треба не забувати про те, що він завжди присутній поруч і кожну хвилину готовий прийти на допомогу, тільки треба правильно його почути. Молитва - це волання душі до Всевишнього, слова повинні виходити з самого серця і звертатися треба безпосередньо до нього. Бог постійно дає відповіді на такі молитви і посилає благаючої душі те, що вона просить. А, як слухати Бога, вам підкаже серце. Він чує всіх волають до нього, але беззаконня людей і їхні гріхи відвертає його обличчя від таких людей.

Під час молитви людина знаходиться в особливому внутрішньому стані, в цей час його духовне начало стикається з Богом. І він постійно чує ваші молитви і в цей час ваше серце повинно бути чистим і відкритим для Бога. Головне під час молитви - бути з ним щирим.

Що таке Бог

Все, напевно, знають, що Бог існує в трьох особах: Отець, Син і Святий дух. Він приносить людині допомогу не тільки у важкі хвилини його життя і не тільки тоді, коли його про це просять. За людські помилки він карає. Напевно, дуже часто ми помічаємо слова, які висловлюють люди: «Бог вам суддя», «Хай Бог помагає», «З Богом» і т.п. Не можна жити з вірою в Бога і бути вільним від нього. Навіть в найрадісніші хвилини треба волати до нього і славити його, адже це він подарував вам життя, і від вашої віри в нього і ваших бажань залежить дуже багато чого в житті.

Треба щоранку молитися і просити Всевишнього про те, щоб він дав саме те розуміння, яке буде необхідно в тій чи іншій життєвій ситуації. Подивіться навколо і ви побачите, що Бог у всьому: спілкуванні і музиці, в природі і променях сонця. Він зробив все можливе, щоб людині було добре. Він наділив землю лісами і полями, ріками і океанами. І тільки від людини залежить, як усім цим розумно розпорядитися, але для цього треба, щоб у нього було розуміння значущості Бога. Кожна людина повинна жити в злагоді з природою без спотворення свого буття. Творячи і творячи на благо суспільства, кожна людина прийде до розуміння Бога. Релігія створена для того, щоб люди жили по запаведям, а значить були добрішими і чуйними. Це зробить наш світ повним любові і чуйності.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!