» » » Що є бог?

Що є бог?

Що є Бог?

Питання про Бога хвилюють людей протягом всієї людської історії, і це не дивно, адже ми їм створені. Бог - реальна особистість, Дух, що мешкає в небесних межах. А тому правильніше говорити не «що є Бог», а «хто є Бог», оскільки він не просто якась вища істота, а Творець всього живого, Творець неосяжної всесвіту. Власне, ми плавно підійшли до першого доказу існування Бога.

творіння

Перший доказ того, що Бог є, знаходиться перед нашими очима. Це все, що ми бачимо, починаючи від неживої матерії і закінчуючи вінцем творіння - людиною. Так, ми самі - явне і є видимим доказом існування Бога. Ми створені за його «образом і подобою» не в плані зовнішності, а в тому, що можемо виявляти такі ж якості, як і наш Творець. Ми можемо любити, бути справедливими, робити добро іншим і найголовніше, ми можемо прославляти Бога.

Хіба було б закладено буквально у всіх людях сильне бажання пізнати Бога, бажання вірити в те, що він є і що наше життя має сенс? Як не намагалися деякі політичні режими викорінити віру в серцях людей і насадити атеїстичні погляди, в цілому і загальному їх ідея не вдалася, і люди не перестали шукати Творця.

Сьогодні, вивчаючи матеріальну Всесвіт, багато вчених уражаються панує там порядку, вони захоплені законами фізики, які людина всього лише відкрив, але не створив, і багато видатних діячів приходять до висновку, що всім цим неодмінно повинен управляти Бог.

А якщо подивитися не так масштабно і взяти, наприклад, клітину ДНК. Хто міг так запрограмувати її, що вона несе в собі інформації більше, ніж можна зібрати у всіх бібліотеках світу. Навіть будова найменшої комашки, пристрій найпростішої бактерії і інші чудеса творіння доводять, що життя і все що ми бачимо, було створено, і ким, якщо не Богом.

Можна подумати над таким простим прикладом. Якщо ви бачите будинок, то точно знаєте, що його хтось побудував. У книзі Євреїв 3 розділі 4 вірші говориться «Безсумнівно, кожен будинок будується ким-то, а побудував все є Бог». Так ми підходимо до другого значного аргументу на користь існування Бога.

святе Письмо



Незаперечні докази того, що Бог є, призводить Святе Письмо. Це пророча книга, яка довела, що їй можна довіряти. Описувати майбутні події так, як ніби-то вони вже відбулися, пророки могли тільки завдяки Богу. Під дією Святого Духа вони записували божі думки і принципи, які і сьогодні є зразком мудрості і керівництвом до щасливого життя.

Єврейські писання містять багато пророцтв про Ісуса, які справдилися в найдрібніших подробицях. І мільйони людей не сумніваються, в тому, що Ісус був Сином Бога. Він часто говорив про свого Отця, вчив молитися йому. Кожному християнинові знайома молитва «Отче наш». Бог довів своє існування тим, що багато разів підтверджував справжність всього, що написано в Біблії.

Особистий досвід

Сьогодні багато людей можуть сказати, що на своєму особистому досвіді переконалися в існуванні Бога. Зрозуміти це їм допомогли молитви, на які вони отримали відповідь. Сьогодні Бог не творить таких чудес як в минулому, і перед нами навряд чи розсунуться води моря, але мільйони людей розкажуть вам безліч історій зі свого життя, які інакше як дивом не назвеш.

Коли віра спонукає людину відмовитися від алкоголю або наркотиків, коли ненависть в серці змінюється добротою і співчуттям, коли людина докладає всіх зусиль, щоб стати краще і радувати Бога - хіба це не диво і хіба це не доводить, що Бог є? Мабуть, кожен з нас зможе знайти в своєму житті хоч один доказ існування Всемогутнього Бога.

Не менш цікавий матеріал міститься в статті Як зрозуміти Бога.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!